Probleme și tulburări de somn
Somnul copiilor poate fi perturbat de o serie de tulburări sau obiceiuri care îl împiedică să se odihnească corespunzător.
Vă prezentăm în această secțiune cele mai frecvente probleme asociate cu somnul celor mici și cum pot fi gestionate cu succes.
Sforăitul reprezintă o problemă destul de frecventa cu care se poate confrunta orice persoană, indiferent de vârstă sau sex. Conform studiilor, sforăitul ocazional poate fi prezent la până la 40% dintre copii și până la 49% la adulți.
De ce adoarme târziu copilul, ce efecte are culcarea la ore târzii și cum poate fi reglat programul de culcare, astfel încât micuțul să beneficieze de un somn odihnitor și suficient?
Există o serie de motive pentru care copilul se opune sau amână culcarea. Vă prezentăm cele mai frecvente dintre acestea și câteva recomandări pentru gestionarea lor.
Teroarea nocturnă este o tulburare a somnului care apare atunci când copilul se află într-o stare disociată de somn și veghe (este suficient de treaz să realizeze comportamente complexe, dar suficient de adormit ca să nu fie conștient sau să-și amintească a doua zi evenimentul).
Una dintre îngrijorările legate de somn cu care se confruntă părinții este că unii copii, indiferent dacă dorm bine sau nu pe durata nopții, se trezesc dimineața foarte devreme.
Regresia de somn se referă la o perioadă în care comportamentul copilului legat de somn se schimbă semnificativ, pentru o perioadă temporară de timp.
Nu doar adulții se confruntă cu visele urâte, ci și copiii. Care sunt particularitățile viselor urâte în copilărie și cum pot fi gestionate?
Coșmarurile și terorile nocturne sunt fenomene care apar la copii în timpul somnului. Aflați care sunt similaritățile și diferențele dintre cele două categorii.
- Torsiunea de testicul la copil, sau urgența de mers la Urgențe!
- Copilul nu mai respiră - ce faci?
- Cum stimulăm intelectual copiii mici
- Ce jucării să cumperi pentru bebeluș
- Ce faci dacă copilul s-a tăiat sau înțepat și curge sânge
- Ce faci dacă: copilul s-a lovit la cap (ghid, recomandări)
- Ce faci dacă: copilul tremură și are mișcări necontrolate ale corpului
- Cum să te joci cu bebelușul
- Suplimente nutritive recomandate copiilor
- Ce faci dacă: copilul s-a înecat cu mâncare sau ceva de pe jos (corp solid) (ghid și recomandări)
Pediatri în:
- Alba Iulia
- Arad
- Austria
- Bacau
- Baia Mare
- Barlad
- Bistrita
- Botosani
- Braila
- Brasov
- Bucuresti
- Buzau
- Campina
- Cluj-Napoca
- Constanta
- Craiova
- Deva
- Dr. Tr. Severin
- Focsani
- Galati
- Iasi
- Onesti
- Oradea
- Piatra Neamt
- Pitesti
- Ploiesti
- Ramnicu Valcea
- Resita
- Satu Mare
- Sfantu Gheorghe
- Sibiu
- Slatina
- Suceava
- Targoviste
- Targu Jiu
- Targu Mures
- Timisoara
- Tulcea
- Vaslui
- Zalau
- [Toate localitățile...]