Jocul

Sfaturi pentru părinți privind jocurile și jucăriile celor mici. Copiii învată prin joc. Cum ne jucam cu ei și ce le stimulează inteligenta.

Ce jucării să cumperi pentru bebeluș

Primele zile din viața unui nou-născut pot să fie puțin obositoare pentru părinți, deoarece pare că totul se rezumă la schimbarea scutecelor, meselor foarte frecvente și somn. Dar deși bebelușul este mic și poate pare neimportant, inclusiv joaca are un rol semnificativ pentru buna dezvoltare a acestuia.

Cum să te joci cu bebelușul

Primele luni din viața bebelușului constituie o perioadă de învățare și adaptare continuă, iar proaspeții părinți pot fi cu ușurință copleșiți de varietatea informațiilor din diferite surse referitor la modul în care trebuie desfășurată joaca în această perioadă. Articolul următor vine în ajutorul părinților și are drept scop evidențierea principiilor pe care se bazează jocurile, în funcție de etapa de dezvoltare în care se află bebelușul.

Cum să te joci cu copilul de 1-3 ani

Primii ani din viața unui copil pot fi considerați o provocare pentru părinți prin prisma dezvoltării accelerate, a necesității de stimulare permanentă și a noilor abilități pe care le vor deprinde. Întrucât în primii trei ani de viață, cel mai eficient mod de învățare este prin intermediul jocului, este important ca părinții să cunoască jocurile cele mai potrivite

Jucarii sigure pentru copiii intre 1 - 3 ani

Copiii mici sunt de cele mai multe ori fascinati de jucarii, chiar si de cele simple. Avand in vedere faptul ca aceasta este o varsta la care cei mici exploreaza, parintii trebuie sa le ofere copiilor jucarii sigure. Sfaturi si sugestii.

Rolul și importanța jocului la copii

Jocul este prima modalitate prin care copiii încep să exploreze lumea din jur și să-și dezvolte vocabularul, inteligența, abilitățile motrice și sociale. Aflați care sunt beneficiile jocului, tipurile specifice vârstelor și sfaturi pentru părinți.

Jocul la preșcolari (2- 6 ani)

Jocul la copiii preșcolari este principalul mijloc de dezvoltare fizică, psihică și socială. Mai multe despre beneficiile jocului în această etapă de dezvoltare și particularitățile în funcție de vârstă, de care părinții ar trebui să țină cont.

Jocul în primul an de viață

Jocul este pentru bebeluși modul prin care învață despre lumea înconjurătoare și totodată o activitate extrem de importantă pentru dezvoltarea lor emoțională și socială. Ce activități și jocuri sunt recomandate în primul an de viață?

Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Ghiduri

Aici veti gasi o serie de scheme si liste ce contin cele mai importante recomandari privind ingrijirea si educatia copilului.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp