Probleme de comportament
Cum apreciem că modul în care se comportă cel mic nu este normal și ce facem în acele situații.Pereții din camera micuțului sunt acoperiți de desene, iar el vă spune că fratele lui bebeluș i-a pictat? De ce și cum mint copiii pe măsură ce cresc și ce pot face părinții pentru a gestiona cu tact aceste situații?
ADHD sau tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție este o tulburare mentală complexă caracterizată prin prezența a trei tipuri de simptome: deficit de atenție, hiperactivitate sau impulsivitate.
Comportamentul agresiv la copii reprezintă unul dintre aspectele delicate cu care se confruntă părinții, educatorii și ceilalți adulți implicați în dezvoltarea copiilor, cu atât mai mult cu cât, dacă nu sunt gestionate corespunzător în copilărie, astfel de manifestări pot avea efecte negative asupra dezvoltării ulterioare a copiilor.
Accesele de furie reprezintă o manifestare comportamentală frecventă la copilul mic. De ce apar aceste manifestări, cum le putem preveni și cum ar trebui să le gestionăm ca părinți.
Copiilor mici le vine cel mai greu sa imparta atentia parintilor cu un nou fratior - desi la inceput pot parea entuziasmati de posibilitatea unui nou partener de joaca, dupa sosirea acestuia isi dau seama ca un nou-nascut nu se poate juca, nu rade si
Capriciile alimentare sunt caracteristice la majoritatea copiilor după vârsta de un an și adesea reprezintă o sursă de anxietate pentru părinți. Acestea se pot manifesta sub diferite forme (refuzul alimentar, alimentația selectivă) și pot fi declanșate de diferiți factori (anxietate, uneori chiar de alergii și intoleranțe alimentare). Această problemă trebuie tratată din mai multe perspective.
Apariţia unui alt copil poate naşte sentimente diverse printre membrii familiei. Dacă părinţii sunt copleşiţi de emoţie şi griji, copiii pot simţi bucurie, entuziasm, dar şi revoltă sau gelozie. Gelozia între frați - cum se manifestă, ce putem face.
Copilul tău refuză să meargă la școală? Citește mai multe despre fobia școlară: de ce apare, cum o poți depista, ce poți face ca părinte, ce tratamente sunt indicate, sfaturi și recomandări.
Dintre toate provocările pe care le aduce creșterea unui copil, gestionarea crizelor de opoziție este, probabil, una dintre cele mai dificile. Criza de opoziție este specifică mai ales copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani.
Teama de întuneric este considerată o etapă firească a copilăriei, care trece deseori de la sine. Care sunt cauzele care o produc, cum se manifestă și cum poate fi gestionată aflați pe larg din articol.
- Torsiunea de testicul la copil, sau urgența de mers la Urgențe!
- Copilul nu mai respiră - ce faci?
- Cum stimulăm intelectual copiii mici
- Ce jucării să cumperi pentru bebeluș
- Ce faci dacă copilul s-a tăiat sau înțepat și curge sânge
- Ce faci dacă: copilul s-a lovit la cap (ghid, recomandări)
- Ce faci dacă: copilul tremură și are mișcări necontrolate ale corpului
- Cum să te joci cu bebelușul
- Suplimente nutritive recomandate copiilor
- Ce faci dacă: copilul s-a înecat cu mâncare sau ceva de pe jos (corp solid) (ghid și recomandări)
Pediatri în:
- Alba Iulia
- Arad
- Austria
- Bacau
- Baia Mare
- Barlad
- Bistrita
- Botosani
- Braila
- Brasov
- Bucuresti
- Buzau
- Campina
- Cluj-Napoca
- Constanta
- Craiova
- Deva
- Dr. Tr. Severin
- Focsani
- Galati
- Iasi
- Onesti
- Oradea
- Piatra Neamt
- Pitesti
- Ploiesti
- Ramnicu Valcea
- Resita
- Satu Mare
- Sfantu Gheorghe
- Sibiu
- Slatina
- Suceava
- Targoviste
- Targu Jiu
- Targu Mures
- Timisoara
- Tulcea
- Vaslui
- Zalau
- [Toate localitățile...]