Siguranța copiilor
Cum ne asigurăm că cei mici sunt în siguranță acasă, în timpul somnului, în preajma animalelor de companie etc.?Orice părinte care își găsește copilul inconștient și fără suflare, cu siguranță poate relata o experiență traumatizantă. Oricine s-ar confrunta cu o asemenea situație, este important ca înainte de toate să își păstreze calmul și să aibă încredere că poate acorda primul ajutor. Vor fi enumerați câțiva pași esențiali care stau la baza resuscitării și care trebuie realizați atunci când copilul nu răspunde și nu respiră.
Purtat incorect sau cu o greutate mult prea mare pentru copil, ghiozdanul poate afecta sistemul osos şi mucular, ducând în timp la dureri de spate, umeri şi gât şi la posturi vicioase. Ce se poate face în acest sens?
În sezonul cald, mersul la piscină, la mare sau oriunde în preajma unei ape este una dintre activitățile plăcute și răcoritoare, deopotrivă pentru adulţi şi cei mici.
Cum îi putem proteja pe cei mici de arsurile solare în timpul sezonului cald? Iată câteva reguli simple de precauție.
Jucăriile sunt o parte importantă din dezvoltarea celor mici, dar folosite necorespunzător în funcție de vârstă sau realizate din materiale care nu sunt indicate copiilor, jucăriile pot fi riscante pentru cei mici.
Bucătăria este unul dintre spațiile din casă de care copiii sunt foarte atrași, dar în același timp zona cu cele mai multe riscuri pentru siguranța lor: arsuri, căzături, otrăvire, înecare. Iată câteva măsuri de siguranță pe care le putem lua în bucătărie.
Când copilul începe să meargă de-a bușilea, apoi în picioare, începe să exploreze tot mai multe zone din casă. Pentru a vă asigura că nu se rănește sau că nu este în pericol de accidente mai grave, este important să îi asigurați un mediu cât mai sigur.
Odată cu accesul tot mai mare al copiilor și adolescenților la internet și la dispozitivele electronice, crește și amploarea riscurilor la care sunt expuși. Cyberbullying-ul este unul dintre fenomenele grave cu care se pot confrunta.
Internetul poate fi o resursă utilă pentru copii, dar presupune și o serie de riscuri pentru cei mici. Iată câteva aspecte pe care să le aveți în vedere pentru a limita aceste riscuri.
Căzăturile și accidentările celor mici sunt frecvente la locul de joacă. Ce putem face pentru siguranța copiilor și pentru reducerea acestor accidente?
Îmbăierea este o activitate plăcută pentru majoritatea celor mici, bebeluși sau copii mai mari. De ce trebuie să țină cont părinții pentru a nu transforma această experiență plăcută pentru copii într-o sursă de accidente?
Fie că aveți deja un animal de companie la venirea copilului pe lume, fie că doriți să introduceți unul în familie pentru bucuria copiilor, iată câteva aspecte pe care să le aveți în vedere pentru siguranța celor mici (bebeluși și copii mai mari).
Odată cu intrarea în familie a nou-născutului și pe măsură ce acesta crește și capătă noi abilități (merge de-a bușilea, consumă alimente solide, explorează tot mai mult lumea din jur etc), siguranța micuțului este un aspect important pe care părinții trebuie să îl aibă în vedere.
Respectarea regulilor de siguranță pentru somnul bebelușilor, în special în primul an de viață, reduce riscul sindromulului morții subite infantile, riscul sufocării sau a altor pericole asociate somnului.
- Torsiunea de testicul la copil, sau urgența de mers la Urgențe!
- Copilul nu mai respiră - ce faci?
- Cum stimulăm intelectual copiii mici
- Ce jucării să cumperi pentru bebeluș
- Ce faci dacă copilul s-a tăiat sau înțepat și curge sânge
- Ce faci dacă: copilul s-a lovit la cap (ghid, recomandări)
- Ce faci dacă: copilul tremură și are mișcări necontrolate ale corpului
- Cum să te joci cu bebelușul
- Suplimente nutritive recomandate copiilor
- Ce faci dacă: copilul s-a înecat cu mâncare sau ceva de pe jos (corp solid) (ghid și recomandări)
Pediatri în:
- Alba Iulia
- Arad
- Austria
- Bacau
- Baia Mare
- Barlad
- Bistrita
- Botosani
- Braila
- Brasov
- Bucuresti
- Buzau
- Campina
- Cluj-Napoca
- Constanta
- Craiova
- Deva
- Dr. Tr. Severin
- Focsani
- Galati
- Iasi
- Onesti
- Oradea
- Piatra Neamt
- Pitesti
- Ploiesti
- Ramnicu Valcea
- Resita
- Satu Mare
- Sfantu Gheorghe
- Sibiu
- Slatina
- Suceava
- Targoviste
- Targu Jiu
- Targu Mures
- Timisoara
- Tulcea
- Vaslui
- Zalau
- [Toate localitățile...]