Prevenirea bolilor
Articole despre mecanismul de transmitere al bolilor infecțioase, perioadele de contagiozitate și alte informații de care aveți nevoie pentru a asigura prevenirea îmbolnăvirii copilului.Screeningul neonatal reprezintă o serie de investigații ce poate identifica patologiile cu impact negativ asupra sănătății pe termen lung a copilului. Se efectuează până la împlinirea vârstei de 1 an și include teste de sânge, de auz, precum si examenul fizic general. Anual, în America, aproximativ 4 milioane de copii sunt supuși screeningului neonatal.
Siguranța reprezintă o preocupare majoră pentru părinți și îngrijitori, atunci când vine vorba de hrănirea sugarilor și a copiilor mici. Anumite alimente, cât și anumite modalități de preparare a alimentelor, pot pune în pericol sănătatea copilului. Primii ani din viață sunt esențiali în ceea ce privește obiceiurile alimentare și a dezvoltării intelectuale și fizice, fiind important nu doar ca alimentația copilului să fie sigură, ci și sănătoasă.
Mulţi părinţi consideră că este benefic să îşi crească copii într-un mediu cât mai curat posibil. Studiile sugerează însă că germenii ar putea avea un rol important în dezvoltarea imunităţii acestora. Copiii crescuți în medii foarte curate se pare că au un risc mai mare de a dezvolta rinită alergică, astm sau diverse alte afecțiuni.
Intervalul de timp între momentul contractării infecției și apariția simptomatologiei specifice definește perioada de incubație. Perioada de contagiozitate este definită drept intervalul de timp în care boala poate fi transmisă.
Bolile infecțioase reprezintă o adevărată provocare în ceea ce privește combaterea transmiterii agenților patogeni responsabili și evitarea declanșării unei epidemii potențial amenințătoare de viață. Prevenția joacă un rol important, menit a fi înțeles în urma aprofundării mecanismelor de transmitere a infecțiilor.
- Torsiunea de testicul la copil, sau urgența de mers la Urgențe!
- Copilul nu mai respiră - ce faci?
- Cum stimulăm intelectual copiii mici
- Ce jucării să cumperi pentru bebeluș
- Ce faci dacă copilul s-a tăiat sau înțepat și curge sânge
- Ce faci dacă: copilul s-a lovit la cap (ghid, recomandări)
- Ce faci dacă: copilul tremură și are mișcări necontrolate ale corpului
- Cum să te joci cu bebelușul
- Suplimente nutritive recomandate copiilor
- Ce faci dacă: copilul s-a înecat cu mâncare sau ceva de pe jos (corp solid) (ghid și recomandări)
Pediatri în:
- Alba Iulia
- Arad
- Austria
- Bacau
- Baia Mare
- Barlad
- Bistrita
- Botosani
- Braila
- Brasov
- Bucuresti
- Buzau
- Campina
- Cluj-Napoca
- Constanta
- Craiova
- Deva
- Dr. Tr. Severin
- Focsani
- Galati
- Iasi
- Onesti
- Oradea
- Piatra Neamt
- Pitesti
- Ploiesti
- Ramnicu Valcea
- Resita
- Satu Mare
- Sfantu Gheorghe
- Sibiu
- Slatina
- Suceava
- Targoviste
- Targu Jiu
- Targu Mures
- Timisoara
- Tulcea
- Vaslui
- Zalau
- [Toate localitățile...]