Alăptarea bebelușului

Despre alăptarea la sân și cu biberonul, recomandări și sfaturi pentru mămici.

32 articole 12 INAINTE ›
Eructația bebelușului

Eructația reprezintă eliminarea din stomacul sugarului, prin cavitatea bucală, a aerului ce a fost introdus odată cu alimentarea. Odată cu eructația, sugarul poate elimina mici cantități de lapte, ambele fenomene fiind normale la această vârstă.

Îi pot da bebelușului formulă de lapte pe bază de soia?

Formula de lapte pe bază de soia conține proteine din soia, obținute din boabele de soia și modificate, prin adăugarea de vitamine, minerale și alți nutrienți.

Echipamentul pentru hrănirea cu biberonul

Pentru hrănirea cu formulă de lapte sau cu lapte matern cu biberonul sunt necesare o serie de echipamente de hrănire, depozitare și sterilizare.

Măsuri de siguranță în hrănirea cu biberonul

Hrănirea cu biberonul cu lapte matern sau formulă poate fi o experiență plăcută și relaxantă atât pentru copil, cât și pentru mamă. Dacă alegeți să hrăniți copilul cu biberonul, vă oferim o serie de sfaturi pentru siguranța și sănătatea copilului.

Formulele de lapte gata preparate

Formulele de lapte gata preparate sunt cea mai rapidă formă de formulă, ce nu necesită utilizarea apei fierte sau distilate, nici a pudrei de lapte praf.

Sterilizarea biberoanelor

Sterilizarea biberoanelor este procedeul prin care se îndepărtează prin diverse metode bacteriile de pe suprafața sticlelor, capacelor și tetinelor.

Ce conțin formulele de lapte?

Formulele de lapte sunt forme modificate de lapte de vacă, de capră, de oaie sau de soia, dezvoltate pentru a fi similare din punct de vedere nutritiv cu laptele matern.

Cât lapte praf mănâncă bebelușul?

În cazul alimentației cu formulă de lapte, spre deosebire de laptele matern, cel praf nu își modifică compoziția nutrițională, de aceea cantitatea oferită sugarului trebuie crescută treptat, pe măsură ce micuțul se dezvoltă.

Pompele de sân

Disponibile într-o varietate de modele, pompele de sân vin în întâmpinarea nevoilor diferite ale mamelor care alăptează. Cum ar trebui să alegem o pompă de sân, ce aspecte să avem în vedere și ce tipuri există pe piață?

Depozitarea formulei de lapte

Depozitarea formulei de lapte este un aspect important care trebuie avut în vedere pentru a limita riscul alterării sau contaminării cu bacterii.

Semnele de foame la bebeluși

Până să plângă, bebelușii semnalează instinctiv senzația de foame printr-o serie de indicii. Care sunt acestea și de ce este necesar să hrănim sugarii de la primele semne de foame?

Poziții de alăptare

Pentru mamele care sunt la început, iată care sunt principalele poziții de alăptare, în ce situații sunt mai recomandate și ce ar trebui să aibă în vedere.

Mastita în alăptare

Mastita sau inflamarea țesutului mamar poate apărea în perioada alăptării sau în afara ei. Este mai frecventă la femeile care alăptează, caz în care ne referim la „mastita de lactație”.

Suzeta și alăptarea

Una dintre temerile legate de oferirea suzetei unui bebeluș este că aceasta ar putea interfera cu alăptarea. Aflați care sunt recomandările privind folosirea suzetei la copiii alăptați.

Suzeta la copii

Înainte de a oferi suzeta bebelușului, este important să aveți în vedere beneficiile și riscurile acesteia, precum și măsurile de siguranță și utilizarea corespunzătoare a suzetei.

Boli transmise prin laptele matern

Deși laptele matern și alăptarea în sine constituie un avantaj major pentru sănătatea mamei și a copilului, există situații în care alimentația naturală nu este indicată, reprezentând un risc semnificativ. Care sunt acestea?

Alăptarea pe scurt - important de știut - infografic

Cele mai importante informații despre alăptare prezentate pe scurt, sub forma unui infografic. Este important să știi aceste aspecte dacă alăptezi sau vei alăpta în viitorul apropiat.

Stocarea laptelui matern

Deși unele nutrimente din laptele matern se modifică după ce este depozitat la rece, studiile arată că laptele matern refrigerat sau congelat este sigur pentru consumul sugarilor atunci când alăptarea la sân sau hrănirea cu lapte matern proaspăt nu sunt posibile.

Poziția la sân este corectă?

Vă prezentăm pe scurt câțiva indicatori pe care să îi aveți în vedere pentru a vă asigura că micuțul stă confortabil la sân și că s-a atașat corespunzător.

Alăptarea și consumul de alcool

Dacă pe durata sarcinii se recomandă categoric evitarea alcoolului, ca urmare a riscurilor pe care pe care le implică pentru sănătatea și dezvoltarea fătului, în privința consumului de alcool de către mama care alăptează nu există poziții la fel de drastice.

Alăptarea la cerere

Alăptarea la cerere presupune hrănirea bebelușului de fiecare dată când acesta dă semnale că îi este foame și este încurajată de instituții precum UNICEF, Organizația Mondială a Sănătății și Academia Americană de Pediatrie.

Alăptarea și fumatul

Care sunt implicațiile fumatului mamei pentru sănătatea copilului și cum pot fi reduse posibilele efecte nocive?

Copilul refuză sânul - greva suptului

Copilul poate refuza sânul mamei din numeroase motive, iar atunci când bebelușul se hrănește bine, apoi refuză brusc sânul, specialiștii vorbesc despre „greva suptului”. De ce apare și cum poate fi stimulat cel mic să accepte din nou sânul aflați aic

Alăptarea copiilor prematuri

Dacă laptele matern are numeroase beneficii pentru creșterea și dezvoltarea bebelușilor, importanța laptelui matern este cu atât mai mare în cazul copiilor născuți înainte de termen.

Laptele matern versus formule de lapte

Alaptare la san sau formule de lapte? Care varianta este mai potrivita? Cu siguranta, alaptarea la san a sugarului este varianta ideala, insa daca va ganditi sa va orientati dupa alaptarea „artificiala”, va invitam sa analizati comparativ optiunile.

32 articole 12 INAINTE ›
Satisfăcut de serviciile pediatrului tău?
Recomandă un Medic
Secțiuni:
Îngrijirea copiilor

Totul despre îngrijirea copilului, in fiecare etapa a vieții sale: nou-născut, sugar, copil mic.

Alimentație

Alăptare, diversificare și principii de alimentație corectă a bebelușului și a copilului mic.

Somnul la copii

Despre fazele somnului la bebeluși, necesarul de somn și cum trebuie educat copilul pentru un somn fără probleme.

Dezvoltarea normală a copilului

Această secțiune răspunde la întrebarea: Bebelușul meu este normal din punct de vedere fizic și neurologic?

Educația copiilor

Informatii bazate pe surse oficiale si dovezi stiintifice privind modul in care trebuie sa te comporti cu copilul tau.

Ghiduri

Aici veti gasi o serie de scheme si liste ce contin cele mai importante recomandari privind ingrijirea si educatia copilului.

Afecțiuni întâlnite la copii

Informații complete despre cele mai frecvente boli ale bebelușilor și copiilor mici prezentate pe înțelesul părinților.

Articole recente:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp